Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas is een steeds vaker geziene glastoepassing in moderne architectuur. Bij de aanleg van vloerdelen, trappen en traptreden wordt steeds vaker glas gebruikt. Omdat dit glas een behoorlijk gewicht moet kunnen dragen, wordt hiervoor een specifiek soort glas gebruikt.

Beloopbaar glas is gelaagd gehard glas met daartussen één of meerdere lagen PVB (polyvinylbutyral) folie. Deze klevende, stugge laag PVB helpt de energie van schokken en druk op het glas te absorberen. Beloopbaar glas is om die reden bijna onbreekbaar. Mocht het onverhoopt toch scheuren of breken, dan zorgen de klevende lagen PVB folie er ook voor dat het glas op zijn plaats blijft. Beloopbaar glas is dus beschermd met een doorvalbeveiliging.

Glazen vloer- en trapdelen zorgen voor een behoorlijke toename in de lichtdoorval in woningen en kantoorpanden. Invallend zonlicht zal bij glazen vloeren ook door de verschillende verdiepingen van een pand kunnen schijnen. Stalen frames zijn niet altijd nodig. Staal is buigzamer dan glas. Het voordeel van stalen onderdelen in de versteviging van de constructie is daarom, in sommige gevallen, te verwaarlozen.

In bepaalde situaties is het gewenst het glasoppervlak minder glad of doorschijnend te maken. Hier zijn verschillende technieken voor. Beloopbaar glas kan aan de oppervlakte worden gematteerd. Om het glas minder glad te maken kan gekozen worden voor anti-slip patronen die in het glas aan gebracht worden, zoals strepen of stippen. Deze bewerkingen van het glas worden op verschillende manieren aangebracht, afhankelijk van het gebruiksdoel en gewenste effect.

Beloopbaar glas, of het nu met of zonder stalen frame geplaatst wordt, geeft een bijzonder ruimtelijke ervaring. Beloopbaar glas past perfect in een modern interieur en geeft een eigentijds tintje aan oude, authentieke gebouwen.