Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Spiegels

Een spiegel bestaat uit glas waarachter een laagje zilver of aluminium is aangebracht. Deze laag reflecteert invallend licht en werkt zo spiegelend.

Spiegels kunnen nagenoeg net zo veelzijdig worden ingezet als ieder ander type glas. Spiegels kunnen decoratief omlijst opgehangen zijn, tegen wanden en muren worden geplaatst en zelfs als tussenwand worden gebruikt.

Doordat spiegels tegenwoordig behandeld kunnen worden tegen corrosie, zijn de mogelijkheden om ze te plaatsen en/of op te hangen vrijwel eindeloos. Dit is vanuit esthetisch en praktisch oogpunt een enorme vooruitgang ten opzichte van oudere spiegels, vervaardigd van bijvoorbeeld lood en zeer corrosiegevoelig.

In bepaalde situaties is het nodig spiegels extra sterk te maken. Badkamerspiegels bestaan bijvoorbeeld uit gelaagd glas. Dit glas is sterker dan gewoon glas en zal niet in stukken uiteen vallen wanneer het mocht breken. In fitnessruimtes, kantoren en andere openbare gebouwen zijn spiegels uit veiligheidsglas gefabriceerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat men zich niet aan de spiegels kan verwonden, maar werkt in combinatie met veiligheidsglas ook brand- en inbraakvertragend.

Spiegels die met de buitenlucht in contact komen moeten corrosievrij worden gemaakt. Daarnaast moeten buitenspiegels vaak aan bepaalde eisen voldoen, of specifieke functies kunnen invullen. Normale spiegels, decoratief of praktisch, zijn in verband met hun specifieke doeleinde vlak van oppervlak. Verkeersspiegels en spiegels die voor meer overzicht en veiligheid moeten zorgen zijn vaak hol of bol van vorm. Bolle spiegels worden vooral veel toegepast in auto’s. Deze verkleinen het beeld, maar vergroten het gezichtsveld.