Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beschikbare glaszetters in regio Zwolle

Glasstudio Warram

Glasstudio Warram Adres:
Glasstudio Warram
Oldenbarneveltstraat 3
7942 GZ Meppel

Tel. 0522 - 263427
Fax. 0522 - 263437

Website. www.warram.nl
Email. info@warram.nl

Beschrijving:
Wij laten u vele toepassingen van glas zien en u zult versteld staan van onze mogelijkheden en hoe de schoonheid van glas in te passen is in uw life style.

Wij merken een toenemende vraag naar specifieke producten van of oplossingen in glas. Glas kent een oneindig aantal mogelijkheden die wij graag onder uw aandacht willen brengen om uw wensen te realiseren.

* Glas bewerken
Als we de overlevering mogen geloven berust de uitvinding van glas op een toeval. Kooplieden, in de oudheid op reis in het Midden-Oosten, die op zand vuur maakten met behulp van salpeterkluiten merkten op dat zich op het zand een doorschijnen plaat vormde. Dat zou het eerste glas zijn geweest. Hieruit hebben zich de vele toepassingen van glas en de glaskunst ontwikkeld. WARRAM realiseert specialistische glastoepassingen, -bewerkingen en -producten.

Glasproducten voor interieur, badkamer en sanitair. Creatieve glasproducten voor het verfraaien van woon- en verblijfsruimten. Toepassing in deuren en glazen puien, borstweringspanelen, scheidingswanden, vitrines en meubilair.Glas in het interieur versterkt het gevoel van ruimte en transparantie.

* Zandstralen
Zandstralen is een oude techniek die de laatste jaren steeds meer wordt toegepast in woningen en gebouwen. Relatiegeschenken van glas of op spiegel hebben vaak een gezandstraalde decoratie, tekst of logo. Het begint bij het uitzoeken van een ontwerp dat middels een sjabloon wordt aangebracht op het glas dat in fases wordt gematteerd. Na het afwerken is het resultaat een raam in verschillende tinten. Zandstralen kan op elk type glas of spiegel. Er een grote keuze in glas, kleur, maat en dikte mogelijk.

* Glas buigen
Voor het begin van de jaartelling was al bekend dat glas vervormbaar is. In latere jaren is de techniek steeds verder verfijnd tot o.a. het buigen van glas. De kunst is het glas zodanig te verhitten dat het buigt zonder te smelten. Glasstudio Warram is in staat een grote verscheidenheid aan glassoorten te buigen en exact volgens de aangegeven specificaties met gegarandeerde normen en toleranties. In blank, geëmailleerd, gekleurd of gecoat glas. In toepassingen voor binnen en buiten. Het is zelfs mogelijk kogelwerend gebogen glas te maken, dat voldoet aan de gestelde eisen van veiligheid en sterkte.

* Hardglazen deuren
Sinds een aantal jaren hebben we bij Glasstudio WARRAM ook een deel van onze showroom ingericht voor hardglazen deuren. De meest gangbare soorten glas en beslag uitvoeringen zijn vertegenwoordigd in onze showroom. Altijd al een glazen douchecabine willen hebben? Dit alles is bij ons verkrijgbaar op elke gewenste maat. Meer licht in uw woonkamer of gang? Denk dan eens aan een hardglazen binnendeur. Meerdere toepassingen zijn natuurlijk denkbaar zoals complete puien voor zowel binnen als buiten en schuifdeuren.

* Gedenktekens in Glas
De gedenkplaat, grafmonument zijn tegenwoordig qua ontwerp en uitvoering in toenemende mate persoonlijker van aard en uitstraling dan voorheen. Het gebruik van glas al of niet in combinatie met andere materialen als hardsteen, RVS, of brons, is in deze ontwikkeling een belangrijk gegeven. Door de helderheid en transparantie van het materiaal krijgt een gedenkteken een meer vrij en lichte uitstraling die tegelijk ook nog een symbolische toevoeging kan geven.

* Glas in lood
De glas schilderkunst, vooral in de 12e eeuw, is de voorloper van glas in lood. De glas schilderkunst groeide van het mozaïek met talloze kleine, in lood gevatte stukjes gekleurd glas, waarbij het eigenlijke schilderelement naar de achtergrond verdween, ui

Plaatsen in de regio Zwolle