Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Helder glas

Helder glas is de meest bekende, gebruikte en gevraagde soort glas. Dit heeft het vooral te danken aan haar veelzijdigheid. Helder glas kan op alle mogelijke manieren als glas verwerkt worden. Van brillenglazen, ramen en meubels tot koplampen van auto’s: helder glas wordt er in verwerkt. Een andere benaming voor helder glas, vooral gebruikt in de bouw, is float glas.

Helder glas is vooral erg bruikbaar omdat het een hoge lichtdoorlaatbaarheid heeft. Omdat het transparant van kleur is kan het op alle mogelijke manieren worden bewerkt. Het kan worden gekleurd, gefigureerd, gevormd, samengevoegd, etc.

Helder glas wordt in grote mate gebruikt als raamglas. Vooral in woningen en (bedrijfs)panden waar een grote mate van lichtinval erg belangrijk is. Verschillende lagen helder glas kunnen prima worden samengevoegd om gebruikt te worden als dubbelglas, isolatieglas of inbraakvertragend glas. Toegepast in die vormen ondergaat helder glas vaak een hardingsproces om het effectiever en veiliger te maken voor het gebruiksdoeleinde.

Ook in spiegels wordt regelmatig helder glas gebruikt. Het oppervlak van helder glas is namelijk glad, strak en het glas zelf laat veel licht door. De spiegelende folie die op de spiegel wordt aangebracht kan op haar beurt dan weer voldoende licht reflecteren om de spiegel goed te laten functioneren.

Helder glas is dus het ‘gewone’ glaswerk wat we allemaal goed kennen en overal tegenkomen.