Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Kunststof glas

Kunststof glas is glas gemaakt van acrylaat of polycarbonaat. Beide kunststoffen zijn over het algemeen sterker dan gewoon glas en zeer weersbestendig.

Acrylaat is één van de bekendste kunststoffen in de bouw. Het is precies op maat leverbaar, uitermate lichtdoorlatend, gemakkelijk te bewerken en net als glas verkrijgbaar in verschillende kleuren, motieven en diktes. Bovendien is kunststof glas gemaakt van acrylaat 25 maal sterker dan glas van dezelfde dikte.
Kunststof glas van acrylaat wordt daarom regelmatig gebruikt in balkonafscheidingen, balustrades en trapleuningen. Acrylaat is tevens in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder slagvast, ondoorzichtig, fluorescerend, gestructureerd, spiegelend, mat, kogelwerend en dat in vele kleuren.
De voordelen van acrylaat kunststof glas zijn het lichte gewicht, de lichtdoorlating (hoger dan glas), vormbaarheid en sterkte. Nadelig zijn de brandbaarheid en krasgevoeligheid.

Polycarbonaat is tot wel 250 keer sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte. Omdat dit type kuststof glas zo weersbestendig, slagvast, hard en transparant is, is het zeer geschikt voor bouwkundige beglazing en beveiliging.
Omdat polycarbonaat kunststof glas zo slagvast is, is het in dunnere samenstellingen te gebruiken. Mede hierdoor heeft het een uitstekende isolerende werking en kan het tegen hogere temperaturen dan andere kunststoffen.
Bovendien bezit kunststof glas van polycarbonaat unieke UV-bestendige eigenschappen, werkt het zelfdovend, inbraakwerend en doorbraakvertragend. Met die reden kan het over bestaand glas geplaatst worden als extra beveiliging. Polycarbonaat is desondanks krasgevoeliger dan gewoon glas en bij een brand met zeer hoge temperaturen kan de veiligheid aangetast worden.