Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Glazen grafstenen

Glas kan verwerkt worden als grafsteen, grafzerk, of als element daarin. Glas kan op een bijzondere manier emoties weergeven, daar waar tekst alleen dat soms moeilijk maakt. Een grafsteen van glas kan net zo uniek worden als het karakter van de overledene. Een zeer speciale manier om een geliefd persoon te herdenken.

Grafstenen kunnen volledig van glas vervaardigd worden. Hierbij kan gekozen worden voor een staand of liggend monument, of een combinatie van beiden. Deze worden op zijn plaats gehouden door gewapend beton, wat onder de oppervlakte geplaatst wordt.

Omdat glas zo veelzijdig is, kan het in allerlei vormen en kleuren gebruikt worden. Ook combinaties met andere materialen zoals natuursteen, hout en roestvrij staal bieden passende, creatieve mogelijkheden. Helder en matglas hebben een rustig, sprekend effect. Maar glas kan juist ook bedoeld zijn om vrolijkheid, creativiteit en persoonlijkheid te weerspiegelen. Dit kan door middel van verschillende technieken en (persoonlijke) ontwerpen bereikt worden.

• Buigen
Vloeiende of glooiende vormen doorbreken de strakke lijnen van een grafmonument.

• Articoating
Speciale kleurcoatings worden bij hoge temperaturen in het glas gesmolten. Bij uitstek geschikt voor eenvoudig lijnenspel van bijvoorbeeld kindertekeningen.

• Zandstralen
Zandstralen brengen teksten en figuren aan op het glas. Veelzijdige onderwerpen zijn mogelijk. Zandstralen maken het glas mat.

• Inkleuren
Gegraveerde figuren en/of teksten worden ingekleurd met speciaal daarvoor bestemde verf.

• Smelten
Onder hoge temperaturen wordt glas gesmolten. Hierbij kunnen er structuren worden aangebracht, bijvoorbeeld hand- en voetafdrukken.

• Appliceren
Vooral mooi bij scherpe kleurcontrasten. Verschillende onderdelen gekleurd glas worden met speciale watervaste lijm aan een onderplaat van gehard glas bevestigd.

• Emailleren
Glaskorrels, emailles en coatings voorzien glas van kleur. Glaskorrels en glas-emailles worden met een speciale verhittingstechniek duurzaam op het glas aangebracht. Kan ook gecombineerd worden met diverse glasstructuren.

• Lasergravure
Een laser graveert onderwerpen in het glas. Omdat lasers zo precies werken is deze techniek toepasbaar op complexe onderwerpen, zoals foto’s en andere levensechte afbeeldingen.

• Fotoprint
Met deze druktechniek worden fotoafbeeldingen in het glas geïntegreerd.

• Fusing
Antiekglas wordt samengesmolten om een prachtig, zeer kleurrijk onderwerp te creëren.