Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Isolatieglas

Dubbelglas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkelglas. Dubbelglas heeft een spouw van droge lucht tussen de twee glaslagen die zorgt voor isolatie. Tussen hoog rendement HR++, HR+++ en de meeste HR+ ramen zit een edelgas welke nóg beter isoleert dan droge lucht. Aan de binnenkant van alle HR glassoorten is een speciale coating aangebracht om de isolatie te verbeteren. Deze coating weerkaatst warmte terug naar binnen en laat zonlicht grotendeels door.

Er zijn verschillende klassen isolatieglas:

o    Gewoon dubbel glas
o    HR-glas
o    HR+ glas
o    HR++ glas
o    HR+++ glas (drievoudig hoog rendement glas)

Het grootste voordeel van dubbelglas is de isolatie waarde. Hierdoor hoeft u minder te stoken en dat scheelt in portemonnee en milieu. HR++ glas zorgt al snel voor gemiddeld €250 voordeel op de jaarlijkse energierekening. 
Wanneer u op zoek bent naar extra veiligheid (bijvoorbeeld wanneer u kinderen in huis heeft) is er ook speciaal, extra dik, veiligheidsglas verkrijgbaar.

Om er achter te komen of het glas in uw kozijn een coating heeft, kunt u zelf een simpele test uitvoeren. Houd, wanneer u binnen bent, een aansteker ongeveer tien centimeter van het raam. U ziet het vlammetje meerdere keren gereflecteerd in de ruit. Wanneer het glas een coating heeft, zal het tweede of derde vlammetje een afwijkende kleur zijn, meestal blauw of roze.

Isolatieglas is te combineren als gekleurd, gefigureerd en inbraakvertragend glas.