Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Glasisolatie

Bestaand glas kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. De gemakkelijkste en minst ingrijpende manier is in veel gevallen het plaatsen van een voorzetraam. Dit is een raam wat aan de binnen- of buitenkant van bestaand enkelglas wordt geplaatst. Op deze manier vormt er een luchtspouw die warmte-isolerend werkt.

Een andere, meer ingrijpende oplossing is het vervangen van bestaand glas. Enkel glas isoleert zeer slecht. Dit kan vervangen worden door isolatieglas. Isolatieglas is HR (hoog rendement) glas, een gelaagd glas met warmte-isolerende werking. Isolatieglas is beschikbaar in gewoon dubbel glas, HR, HR+, HR++ en HR+++ glas, waarbij laatstgenoemde het best isoleert.

In de spouw van gewoon dubbel glas zit droge lucht. In de spouw van HR++, HR+++ en de meeste HR+ glassoorten zit edelgas. Edelgas isoleert beter dan droge lucht en is dus effectiever. Uit welk soort glas een venster bestaat, staat tussen de glasplaten vermeld.
Alle HR glassoorten hebben een coating aan de binnenkant die warmte terugkaatst en zonlicht grotendeels doorlaat.

Om erachter te komen of het glas in een kozijn zo’n coating heeft, is er een simpel testje uit te voeren. Houd een aansteker aan de binnenkant van het raam ongeveer tien centimeter van het glas. Het vlammetje wordt meerdere keren gereflecteerd in de ruit. Bij glas met een coating zal het tweede of derde vlammetje een afwijkende kleur hebben, meestal blauw of roze.

Voor een authentiekere uitstraling van bijvoorbeeld monumentale panden, is isolerend Old Style™  monumentaal glas een oplossing.