Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beschikbare glaszetters in regio Zuid-Limburg

Glashandel Parkstad

Glashandel Parkstad Adres:
Glashandel Parkstad
Marktstraat 35-37
6460 AC Kerkrade

Tel. 045 - 5463955
Fax. 045 - 5465356

Website. www.glasparkstad.nl
Email. info@glasparkstad.nl

Beschrijving:
Wij zijn een representatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het plaatsen van allerlei soorten glas:
• blank en gekleurd floatglas in alle diktes
• gezandstraaldglas
• geslepenglas / facet
• alle soorten figuurglas
• veiligheidsglas in alle diktes
• spiegels, raamventilatoren en ventilatieroosters
• van ruysdaelglas
• alle soorten isolatieglas

Glashandel Parkstad is als glasspecialist een echte allrounder, met veel ervaring, deze kennis en ervaring is van generatie op generatie doorgegeven. Gespecialiseerd in het plaatsen van diverse soorten isolatieglas met een zeer snelle levering
denkende aan hoog rendement glas in diverse categorieën en snelle en deskundige service, met redelijke prijzen.

Specialistische producten:
* Hardglazen deuren en wanden
* Decor- en designglas.
* Glazen keuken wanden
* HR++ isolatieglas voor zowel reparatie als nieuwbouw
* Alle soorten glas en isolatieglas

Glassoorten en toepassingen
Wij leveren en plaatsen alle soorten glas voor binnen evenals buitentoepassingen voor zowel bedrijf als particulier. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden glassoorten en toepassingen die wij u zoal kunnen bieden.

Floatglas
Ook wel vlakglas of enkelglas genoemd wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Het gesmolten glas wordt op een laag vloeibaar tin gegoten, waardoor het gelijkmatig uitvloeit, waarna het horizontaal als een eindeloos lint van glas op een baan wordt getrokken om verder te worden verwerkt. De eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Floatglas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas en is leverbaar diverse dikte.

Isolatieglas
Standaard isolerende dubbele beglazing bestaat uit twee bladen doorzichtig floatglas bij voorkeur van ongelijke dikte. Tussen de twee glasbladen bevindt zich een open ruimte. De open ruimte kan in dikte variëren. Een metalen afstandhouder zorgt voor de open ruimte tussen beide glasbladen. In de afstandhouder bevindt zich een droogmiddel. De afstandhouder en de glasbladen worden door een randafdichting van kit op de plaats gehouden. De open ruimte tussen de glasbladen is bij standaard isolatieglas gevuld met droge lucht. Isolatieglas kan ook worden toegepast in combinatie met veiligheidsglas.

Hoogrendement Isolatieglas HR++
Hoogrendement beglazing bestaande uit twee bladen doorzichtig floatglas, waarvan één met een dunne transparante en doorzichtige warmtereflecterende coating (aangebracht op het buitenste blad en aan de binnenzijde in de dubbele beglazing). De open ruimte tussen de bladen is gevuld met een edelgas zoals bv. argon. De ontwikkeling van hoogrendement beglazing heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De coating is nagenoeg helder en de open ruimte is gevuld met gas.

Figuurglas
Figuurglas is blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperatuur in één zijde van het glas gedrukt. Vrijwel elke soort figuurglas kan ook worden toegepast in isolatieglas.

Veiligheidsglas
Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie, en is in vele diktes te krijgen, waardoor de inbraakwering wordt vergroot. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten gelaagdglas, draadglas en gehardglas.

Gelaagdglas
Gelaagde veiligheidsbeglazing bestaat uit meerdere glasbladen met daartussen lagen van bv. polyvinylbutyral (PVB) folie. De PVB wordt verwerkt tot transparante, klevende folies die tussen de lagen worden geplaatst van gelaagd glas of veiligheidsglas, o.m. ook in ramen van auto's. PVB helpt de energie te absorberen van een impact op het glas en de scherven blijven aan de PVB-laag vastgekleefd. De glasbladen en folies worden versmolten tot een geheel. De folies worden niet alleen gebruikt om het glas inbraakvertragende eigenschappen te mee geven maar ook om brandvertragende en zonwerende eigenschappen toe te voegen.

Draadglas
Draadglas is een glassoort van ± 6 mm dik waarin een net van metaaldraad ligt. Het metaaldraad wordt in het glas geperst wanneer het glas uit de oven komt. Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten omdat bij breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden.

Gehard glas
In het algemeen wordt gehard glas (veiligheidsglas) gebruikt voor veiligheid in de vorm van glasbreuk door ongevallen. Om gehard glas te verkrijgen wordt het glas eerst verhit tot ± 600°C en daarna snel afgekoeld. Hierdoor ontstaan duw- en trekspanningen in het glas. Het glas wordt door het hardingsproces ongeveer 5x sterker dan standaard glas. Gehard glas blijft glas en kan natuurlijk breken. Het veroorzaakt echter geen scherven maar springt in vele kleine glasbrokjes uiteen (veilig). In interieurs wordt vaak met gehard glas gewerkt. Denk maar aan een hardglazen deuren of meubels van glas.

Hardglazen klepramen, draairamen, deuren en puien
Hardglazen klepramen, draairamen, deuren en puien zijn in diverse uitvoeringen, leverbaar. Hierdoor zijn deze producten dan ook breed toepasbaar. Voorbeelden van deuren en puien zijn: entree puien, binnendeuren, wanden, douchedeuren, cabines. Bij hardglazen klepramen en draairamen is het hang en sluitwerk in het glas aangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarm product is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen

Hardglazen wandbekleding
Hardglazen wandbekleding is leverbaar in vrijwel alle kleuren. Deze glazen wandbekleding bestaat uit gehard glas waardoor dit uitermate geschikt is voor achter een warmtebron in de keuken zoals bv een kookplaat, ongeharde glassoorten gaan vaak kapot doordat het glas te warm wordt en breekt.

Hardglazen tafels

Plaatsen in de regio Zuid-Limburg