Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Draadglas

Draadglas is een glassoort waarin een draadraster verwerkt is. Hierdoor is het glas sterker en veiliger. Draadglas wordt daarom veel toegepast in dakramen, tochtdeuren, ruiten waar kinderen gemakkelijk doorheen zouden kunnen vallen of tegen aan zouden kunnen lopen, douche- en badkamerdeuren en om inbraakrisico’s te verminderen.

Het draadraster is vervaardigd uit staal. De afmetingen van de mazen zijn gemiddeld 12x12 mm, met een draaddikte van ongeveer 0,5 mm. Draadglas kan alleen op kleinere oppervlakten worden toegepast, met een gemiddeld maximum rond 1800 mm breedte.

Draadglas is een veiligheidsglassoort. Wanneer het glas breekt zal het niet in stukken uiteen vallen, maar door het draadraster bij elkaar worden gehouden. Draadglas werkt op die manier ook brandvertragend. Doordat het glas bij brand wel barst en breekt, maar op zijn plaats blijft zitten, heeft het een brandvertragende werking. Daarentegen kan draadglas, in tegenstelling tot glassoorten zonder draad, niet gehard worden.

De verschillende soorten draadglas zijn:

• Blank glas

• Blank brute (ook wel bruut, of brut glas); licht geribbeld, halfdoorzichtig glas.

• Engels draadglas; gebobbeld draadglas, van halfdoorzichtig tot bijna ondoorzichtig. Wordt vaak toegepast op plaatsen waar meer privacy gewenst is, zoals badkamers en douchecabines.

• Gepolijst draadglas; goed doorzichtig door het afgeslepen oppervlak. Eventuele oneffenheden zoals belletjes en afwijkende draadrichtingen worden duidelijker zichtbaar.

• Blank figuurglas; draadglas waarbij een ingegraveerde wals het glas voorziet van een dessin.

• Gekleurd draadglas.