Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Figuurglas

Figuurglas is glas waarop een dessin is aangebracht. Het dessin wordt aangebracht met ingegraveerde walsen welke het dessin in het glas drukken, of met behulp van zeefdruktechnieken. Standaard dessins zijn lijnen, punten en vierkanten, maar door middel van maatwerk zijn de mogelijkheden in feite oneindig.

Figuurglas wordt vooral om zijn esthetische waarde ingezet. Zo kunnen er decoratieve dessins, maar ook logo’s en kunstwerken aangebracht worden. Dit type glas biedt daarnaast veel privacy zonder de hoeveelheid lichtinval drastisch te verminderen. De glasdikte varieert gemiddeld tussen 6 en 12 mm. Figuurglas is in zowel dubbel- als hardglas verkrijgbaar en daarom op veel plaatsen inzetbaar.

Figuurglas is erg veelzijdig en wordt op veel verschillende manieren toegepast. Enkele voorbeelden zijn:

• Architecturale beglazing

• Vensterruiten

• Interne scheidingswanden

• Deuren, douches, badkamers en keukens

• Relingen, trappen, traptreden en balustrades

• (Straat)meubilair

Naast deze toepassingen zijn er ook effecten op het glas aan te brengen. Voorbeelden hiervan zijn matterende lagen, zonwerende coatings, antislip effecten en kleurcombinaties.

Matterende lagen zijn vooral populair op plaatsen waar veel privacy gewenst is. Zonwerende coatings zijn bedoeld om scherpe, storende zoninval tegen te gaan, vaak van toepassing in kantoorgebouwen en gebouwen met grote glazen oppervlakten. Antislip effecten zijn vooral gewenst op glas wat gebruikt wordt in traptreden, badkamers en (straat)meubilair.

Het is ook mogelijk om figuurglas in gebogen vorm te laten plaatsen.