Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Glas-in-lood

Een glas-in-lood of glas-in-koper raam is een raam wat bestaat uit meerdere gekleurde ruiten. Deze ruiten zijn traditioneel vastgezet in lood of koper. Het licht wat door een glas-in-lood of glas-in-koper raam valt wordt subtiel gebroken en gekleurd. Dit geeft een bijzonder sfeervol en warm effect.
Glas-in-lood werd vroeger veel in kerken en woningen gebruikt, maar verloor al snel aan populariteit met de komst van isolatieglas. Tegenwoordig maakt glas-in-lood weer een opmars in modernere woningen, voor een klassiek tintje.

Bestaand glas-in-lood of glas-in-koper kan door de ambachtelijke vakman professioneel gerepareerd, gerestaureerd of vervangen worden. Beschadigd glas wordt dan hersteld of vervangen en bestaand lood wordt gerecycled en vervangen.
Hierbij is het mogelijk het raam in isolerend glas te laten plaatsen, waardoor het sfeervolle effect gecombineerd wordt met eigentijdse isolatie. De gerestaureerde ruit wordt daarbij grondig schoongemaakt en vervolgens tussen twee nieuwe, isolerende, glasplaten gemonteerd. Is dit door de complexiteit van het glas-in-lood raam niet mogelijk, dan kan er in plaats daarvan voor een voorzetraam worden gekozen.

Ook nieuw glas-in-lood is verkrijgbaar, in standaard of eigen ontwerp. Nieuwe glas-in-lood of glas-in-koper ramen kunnen tegenwoordig volledig uit dubbelglas vervaardigd worden. Dit nieuwe dubbelglas voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan warmte-isolatie en geluidsdichtheid.