Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Hardglas

Hardglas is glas wat door middel van een thermisch hardingsproces vele malen sterker is dan gewoon glas. Nadat alle details en bewerkingen op- en aangebracht zijn, gaat het glas de oven in. Temperaturen ruim boven 600°C maken het glas plastisch. De binnenkant van het glas wordt hierbij vloeibaar. Wanneer het glas uit de oven komt wordt er direct koude lucht op geblazen om zo de buitenkant te verharden. De binnenkant van het hardglas koelt langzamer af en heeft daarbij een krimpende werking op de buitenste lagen. De spanning die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat het glas in zijn geheel sterker wordt.

Hardglas is een type veiligheidglas wat goed bestand is tegen hoge druk en stompe voorwerpen. Ook is het bestand tegen extreem lage temperaturen en grote temperatuurverschillen. Hardglas is minder goed bestand tegen scherpe voorwerpen, maar wanneer het breekt, valt het in zulke kleine, stompe stukjes uiteen dat men zich er nauwelijks aan kan verwonden. Nadeel hiervan is wel dat het glas bij breuk meteen een volledige doorgang geeft. Hierdoor is hardglas niet geschikt als doorvalbeveiliging op plaatsen waar men na breuk verder naar beneden kan vallen.

Hardglas kan op verschillende wijzen bewerkt worden. Het kan gekleurd, gefigureerd, gezandstraald en gelaagd worden. Dit maakt hardglas flexibel in gebruik en toepassing.

Hardglas wordt dan ook op veel manieren toegepast, een aantal van de bekendste zijn:

•  Hardglazen deuren; Onder andere taatsdeuren (vloer- of plafondveer), pendeldeuren (doorslaand), scharnier-, en schuifdeuren. Beschikbaar met klassiek en modern beslag.

•  (Eet)tafels;

•  Achterwanden keukens/badkamers;

•  Scheidingswanden kantoor/woning;

•  Douchedeuren en –wanden.