Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Old Style™

Old Style is monumentaal glas met de eigenschappen van modern glas. In oude, historische panden is het vaak geen optie om regulier dubbel of HR-glas te plaatsen. Dit is te dik voor de bestaande kozijnen. Bovendien mist het moderne glas de authentieke uitstraling van monumentaal glas: het is veel gladder en strakker dan glas van voor 1900. Old Style glas biedt in deze situaties uitkomst.

Old Style kan zonder veel breekwerk in de kozijnen en schuiframen van historische panden geplaatst worden, zonder aan uitstraling en moderne eigenschappen in te boeten. Het glas is namelijk ontwikkeld als HR (hoog rendement) glas. Het nieuwe monumentale glas is voorzien van een warmtewerende HR Low E coating. Daardoor kan Old Style glas de isolatiewaarde ten opzichte van het oude glas verbeteren, variërend tussen de 30% en 70%.

Old Style HR glas wordt ook geleverd als isolatieglas. Dit glas is samengesteld uit zowel hoog rendement als veiligheidsglas. Het is net als ander modern glas in alle denkbare vormen te produceren, kan gecombineerd worden met glas in lood panelen en gebruikt worden met fusing glas.

Old Style isolatieglas bereikt een verbeterde isolatiewaarde tussen 250% en 450% ten opzichte van het oude glas. Het is dus zeer geschikt in situaties waar normaal isolatieglas niet geplaatst kan worden, of de authentieke stijl van het pand behouden moet blijven.

Old Style HR glas is ontwikkeld door A&A Glashandel en is daar exclusief verkrijgbaar.