Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beschikbare glaszetters in regio Twente

Cellie Glashandel

Cellie Glashandel Adres:
Cellie Glashandel
Nieuwstraat 150
7605 AJ Almelo

Tel. 0546 - 811491
Fax. 0546 - 812072

Website. www.ruitkapot.nl
Email. info@cellie.nl

Beschrijving:
Sinds 1966 staat Cellie glashandel garant voor degelijk glasherstel in Almelo en omgeving. De glashandel heeft een grote keus aan beglazingen op voorraad. Hierdoor is de naam Cellie glashandel een begrip in de regio. Cellie glashandel is gevestigd aan de Nieuwstraat 150a in Almelo.Om de klanten nu en in de toekomst op maat te kunnen bedienen worden de nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd.Cellie glashandel voert zowel het nieuwwerk als het reguliere glasherstel uit voor gemeentes, woningbouw-verenigingen, diverse verzekeringsmaatschappijen en natuurlijk ook particulieren in de regio.De vakbekwame glaszetters van Cellie glashandel zijn voorzien van een goed geoutilleerde mobiele werkplaats. Hierdoor kan op locatie maatwerk geleverd worden.

Enkelglas
Floatglas, het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand,natriumcarbonaat, kalksteen en dolomiet zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel.Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen- en buitenhuisdecoratie.

Figuurglas
Figuurglas is een transparante decoratieve beglazing, waarbij tijdens de productie in het nog warme glas een decoratief motief is gewalst. Sommige dessins zijn eveneens leverbaar met een draadraster.De aard en de structuur van het dessin bepalen de mate van transparantie van de beglazing. Kan worden gehard, gelaagd, gematteerd en in dubbele beglazing toegepast afhankelijk van het motief en de dikte. Wij hebben ongeveer 50 soorten figuurglas in voorraad welke wij graag voor u op de gewenste afmeting snijden.

Dubbelglas
Glas isoleert zeer slecht. Zeker door enkelglas gaat veel warmte verloren. Bij koud weer voel je als het ware de kou langs het raam 'vallen'. Radiatoren en convectoren worden onder het raam geplaatst om deze koudeval te compenseren.Om het warmteverlies te beperken, kunt u enkele beglazing vervangen door dubbelglas. Enkelglas geeft 8,5 keer zoveel warmteverlies als een geïsoleerde buitenmuur, dubbelglas nog maar 4,5 keer zoveel. HR++ glas werkt extra isolerend en comfortverhogend. HR++ glas laat zonlicht wel door maar voorkomt dat de binnenwarmte via de ruit verdwijnt. U betaald hier meer voor dan voor gewoon dubbelglas, daar staat tegen over dat de energiebesparing ongeveer twee keer zo hoog is. De grootte van de besparing is afhankelijk van de binnentemperatuur. Laat de werkzaamheden altijd over aan de vakman! Controleer elk jaar of de voegen nog goed afsluiten en laat beschadigingen tijdig bijwerken.

Hardglas
Door glas aan een thermische behandeling te onderwerpen wordt gehard veiligheidsglas verkregen met een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken.Het glas wordt verhit tot meer dan 600 °C en vervolgens zeer snel afgekoeld, waardoor in het glas een grote spanning wordt opgebouwd. In geval van breuk valt het glas uiteen in duizenden kleine fragmenten zonder scherpe randen.Gehard veiligheidsglas glas behoudt de licht- en energiekenmerken van het basisproduct. Eenmaal gehard, kan thermisch behandeld glas echter niet meer gesneden of bewerkt worden.Wel kan het worden opgenomen in isolerend dubbel glas, worden voorzien van een coating of worden geassembleerd tot gelaagd glas.

Plaatsen in de regio Twente