Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beschikbare glaszetters in regio Nijmegen

RGS Glas

RGS Glas Adres:
RGS Glas
Bemmelseweg 71
6662 PE Elst

Tel. 0481 - 351382
Fax. 0481 - 434723

Website. www.rgsglas.nl
Email. info@rgsglas.nl

Beschrijving:
Roel van Setten was meer dan 10 jaar in dienst bij diverse bedrijven in de glasbranche. 'Na mijn dienstplicht kwam ik per toeval aan het werk bij een glaszettersbedrijf' vertelt Roel. 'Bij dit bedrijf, en later bij een glazenier, leerde ik de kneepjes van het vak'

In 2004 besloot hij zijn dienstverband te verruilen voor zelfstandig ondernemerschap. Een bedrijfsnaam bleek snel gevonden. Roels Glas Service kortweg, RGS.

Het bedrijf onderscheidt zich door het accent te leggen op het adviseren, leveren, plaatsen en het verlenen van nazorg van alle mogelijke toepassingen van glas in en om het huis. Vanuit de vestigingsplaats Elst, bedient RGS Glas een brede klantengroep in de regio.

Enkel glas
In de volksmond ook wel venster- of spiegelglas. In vaktermen spreken we over Floatglas, dit komt omdat tegenwoording het nog warme glas na de productie vloeit over een bad van vloeibaar tin. De toepassingen voor uw huis zijn legio. Enkel glas kan door RGS glas geheel op maat worden geproduceerd: met, of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm, ook is het mogelijk om een (stopcontact)uitsparing aan te brengen. Floatglas is leverbaar in blank in diverse diktes van 2mm tot 19 mm en verkrijgbaar in diverse kleuren zoals brons, grijs, groen, en blauw. Tevens heeft RGS glas een grote keuze in figuurglas.

Dubbelglas (Isolatieglas)
De naam is alleszeggend; bij dubbel glas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht. Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven. Warmtetransport door de luchtlaag gebeurt door convectie (het circuleren van de lucht binnenin het dubbel glas) en straling. De keuze in dubbelglas is groot en de mate van isolatie hangt af van een veelheid aan factoren en waarden. Deze zijn:
- lichttransmissie (LTA)
- warmte transmissie (U-waarde)
- zontoetredingsfactor (ZTA)
- soort gasvulling
Door bijvoorbeeld het gebruik van zwaardere (edel)gassen wordt de warmteoverdracht door convectie verminderd. Ook kan het glas voorzien zijn van een metaallaagje, in dat geval spreken we van HR++ glas.

Inbraakvertragend/veiligheids glas
Steeds vaker zijn particulieren, maar ook winkeliers, doelwit van inbraak. Glas is van oudsher een kwetsbaar onderdeel van een woning of bedrijf. Inbraakvertragend glas kan het ongewenste bezoekers een stuk lastiger en heeft daardoor ook een afschrikkende werking. Inbraakvertragend glas is gelaagd glas alleen met een aantal taaie PVB (polyvinylbutyral) folies en/of meer glas. Het kan ook worden toegepast in combinatie met dubbelglas (HR++) en is tevens verkrijgbaar met gekleurde en/of matte PVB-tussenlagen. Naast de voordelen die dit glassoort biedt tegen inbraakpogingen en vandalisme, biedt het ook bescherming tegen risico's op persoonlijke verwondingen. Als in uw huis een ruit breekt, bijvoorbeeld doordat er iemand tegenaan loopt of doordat een deur of raam dicht waait, blijft ook na breuk gewoon op zijn plaats waardoor verwondingen worden voorkomen. De Stichting Veiligheidsbeglazing (SVB) heeft in samenwerking met SKG een sterrensysteem voor veiligheidsbeglazing opgezet. Laat u door RGS glas adviseren over welke beglazing het beste in uw situatie toegepast kan worden.

Hardglas
Hardglas heeft als bijzonderheid dat de buigbreeksterkte ten opzichte van normaal glas tot zo'n vijf maal groter is. Door een speciaal verwarmings- en koelproces, ontstaat er in het glas trekkrachten die de drukspanning geleidelijk compenseert. Hierdoor wordt de kans op breken vele malen vertraagd. Een andere belangrijke eigenschap is dat dit glas niet versplintert. Bij breuk, komen de trekkrachten vrij waardoor het glas in een keer gaat samentrekken en het uiteen valt in duizenden kleine stukjes. Deze stukjes, met afgevlakte kanten, veroorzaken minder snel verwondingen. Hardglas wordt veelal gebruikt voor glazen deuren, tafelbladen, vitrines en glazen meubelen.

Spiegels
Een spiegel is doorgaans niets meer als een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, veelal zilver of aluminium. Dit reflecterende laagje wordt beschermd met een laklaagje. Om letsel te voorkomen kan er op de achterzijde een veiligheidsfolie aangebracht worden.In geval van breuk blijven de glasscherven hieraan kleven. In huis kan met spiegels een verrasend effect bereikt worden. Spiegels kunnen geheel op maat gemaakt worden met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm. Daarnaast is het mogelijk om, net als bij bepaalde glassoorten, een uitsparing aan te brengen voor bijvoorbeeld een stekkerdoos. Spiegels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren zoals grijs, brons en blauw.

Glas in lood
Glas in lood geeft een vertrek een eigen sfeer. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat je in die ruimte een speciale gloed en warmte beleeft. Onder invloed van de stand van de zon is deze kleuring elk moment van de dag anders. De prachtige ramen zijn vroeger vooral gemaakt voor kerken en herenhuizen. Tegenwoordig is glas in lood weer helemaal 'in' doordat glas in lood ingebouwd kan worden in isolatieglas. Voor (nieuwbouw)huizen is dit een uitstekende manier om duurzaamheid en comfort te verenigen. RGS glas produceert glas in lood in eigen beheer. Voor meer complexe opdrachten werkt RGS glas samen met een gerenomeerd atelier. Alle opdrachten worden op ambachtelijke wijze geproduceerd en/of gerestaureerd.

Kijk voor foto's van eerdere werken op de website.

Plaatsen in de regio Nijmegen