Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Voorzetramen

Een voorzetraam is een raamconstructie welke aan de binnen- of buitenzijde van een bestaand raam wordt geplaatst. Voorzetramen worden het meest gebruikt als warmte-isolatie oplossing in woningen voorzien van enkelglas. Oudere en monumentale panden behouden met voorzetramen hun historische karakter doordat bestaande ramen kunnen blijven zitten. Voorzetramen zijn daarnaast een goede oplossing voor het isoleren van glas-in-lood ramen. De esthetische waarde van het raam blijft behouden en het voorzetraam zorgt voor aanzienlijk meer comfort. Voorzetramen kunnen ook ingezet worden om panden brand- en inbraakveiliger te maken.

Voorzetramen zorgen vooral voor warmte-isolatie. Enkelglas ramen en glas-in-lood ramen worden bij koude buitentemperaturen al snel vochtig en laten de kou binnendringen. Het aanbrengen van een voorzetraam gaat dit tegen doordat er een luchtspouw ontstaat tussen het bestaande raam en het voorzetraam. Voorzetramen zijn om die reden ook een goede oplossing in panden waar tocht een probleem vormt.

Naast warmte-isolatie biedt een voorzetraam ook geluidsisolatie. Panden in binnensteden, langs drukke wegen of uitgaansgebieden kunnen door plaatsing van voorzetramen geïsoleerd worden tegen geluidsoverlast.

Voorzetramen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen, afmetingen en diktes, desgewenst afgestemd op de huidige bouwstijl. Voorzetramen kunnen geheel afgesloten geplaatst worden (tegen geluidsoverlast), of met scharnieren en roosters (warmte-isolatie). In het laatste geval kan het raam nog steeds open en dicht gedaan worden en zorgen luchtroosters of –filters voor frisse lucht.