Selecteer uw regio

Meer informatie

Diensten
Glasproducten
Doos met sticker

Beschikbare glaszetters in regio Twente

Allglas

Allglas Adres:
Allglas
Oliemolensingel 28A
7511 BC Enschede

Tel. 053 - 4282124
Fax. 053 - 4283904

Website. www.allglas.nl
Email. info@allglas.nl

Beschrijving:
Diensten:
- 24-uurs Service
- Plaatsen en leveren douchecabines, glaswanden
- Plaatsen en leveren isolatieglas

Producten
* Floatglas
Floatglas ontstaat uit een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), soda (smeltmiddel) en kalk (hardheid) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxiden aan het mengsel. Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten.

* Spiegels
Glas dat reflecterend wordt gemaakt door aan één zijde een zilverlaag aan te brengen.

* Gelaagd glas
Veiligheidsglas, bestaat uit twee of meerdere glasplaten die worden verbonden met één of meerdere blanke of gekleurde plastic tussenlagen.

* Draadglas
Dit glas heeft een ingelegd draadraster en houdt de glasscherven in geval van breuk bijeen.

* Brandwerend glas
Dit glas is opgebouwd uit blank floatglas met transparante tussenlagen. In geval van brand veranderen deze beglazingen in een ondoorzichtig schild, dat ondoordringbaar is voor vlammen en de warmtestraling stopt of sterk beperkt.

* Gehard glas
Door glas aan een thermische behandeling te onderwerpen wordt gehard veiligheidsglas verkregen met een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken. Het glas wordt verhit tot meer dan 600 °C en vervolgens zeer snel afgekoeld, waardoor in het glas een grote spanning wordt opgebouwd. In geval van breuk valt het glas uiteen in duizenden kleine fragmenten zonder scherpe randen.

* Figuur glas
Glas waarop een patroon wordt aangebracht door het, terwijl het nog zacht is, tussen twee walsen te laten glijden, waarvan er één is voorzien van een decoratief patroon.

* Kunststof
Acrylaat (perspex). Acrylaatplaten beschikken over uitstekende kwaliteiten. Één daarvan is de hoge sterkte: standaard acrylaat is circa 25 keer sterker dan gewoon glas.

* Hardglazen deuren
Allglas is gespecialiseerd in het leveren en monteren van hardglazen deuren. Hardglas deuren zijn onder andere te krijgen in de volgende soorten; blank floatglas, gekleurd floatglas, Crepi, Satijn, Chinchilla, Brute, Master Carre, Master Point.

* Isolatieglas
Er zijn verschillende soorten isolatieglas:

- Standaard Isolatieglas
Ook wel "dubbel glas" genoemd. Standaard Isolatieglas draagt mee aan een betere isolatie in uw pand of woning.

- Hoog Rendement (HR) glas
Er zijn twee varianten HR-glas, namelijk HR+ en HR++. Warmteverlies wordt beperkt en warmte- en zonnestralen worden enigszins gereflecteerd. Zowel in de winter als in de zomer, draagt HR isolatieglas bij tot een betere klimaatbeheersing van uw woning of gebouw.

- Isolatieglas i.c.m. gefigureerd glas
Standaard wordt isolatieglas gemaakt van twee bladen helder glas. Echter er zijn vele combinaties mogelijk. Bijna elk soort glas kan worden gebruikt voor het maken van isolatieglas. Ook kunt u kiezen voor twee veschillende glassoorten. Bijvoorbeeld helder glas + veiligheidsglas, of helder glas + old style glas, of draadglas + figuurglas, etc etc.

- Zonwerend
Bij zonwerend isolatieglas is er een extra coating op de buitenste glasplaat aangebracht. Deze coating weerkaatst de zonnewarmte. Daardoor wordt het raam zelf ook minder warm en kan het geen warmte afgeven aan de (binnen)ruimte.

- Activ
Bij Activ glas is er een coating aangebracht waardoor op het glas weinig vuil blijft hangen. Het glas houdt zich als het ware schoon.

- Veiligheids Isolatieglas
Beide glasbladen zijn hierbij van gelaagd glas. Gelaagd glas zorgt dat de schade bij eventuele ongelukken en inbraken beperkt blijft. Doordat gelaagd glas uit samengeperste lagen en (transparante) folie bestaat, blijven glasscherven in het glas zitten.

- Geluidwerend Isolatieglas
De geluidsgolven worden door dit glas weerkaatst waardoor geluiden van buiten niet (of in ieder geval een stuk zachter) binnen zullen dringen.

- Isolatieglas met vlakverdeling
Heeft u een oud pand met ramen die onderverdeeld zijn in kleine ruitjes door middel van houten roedes? Dit effect kunnen wij met isolatieglas nabootsen. De roedes zitten allen nu tussen de twee
glasplaten in. Uw pand behoudt zijn authentieke uitstraling! Alleen scheelt het nu in de stookkosten en u zult sneller klaar zijn met ramenlappen.

- Spacia
Spacia biedt de thermische prestatie van dubbele isolerende beglazing, maar heeft de dikte van een enkele ruit. Spacia is een echte oplossing voor situaties waar modern comfort en energieprestaties gecombineerd moeten worden met het behoud van het historische uiterlijk van een pand.

* Glas in lood

Plaatsen in de regio Twente